Een hypotheekakte opstellen

Wanneer u uw huis koopt, moet u meestal ook een hypotheekakte ondertekenen. Deze hypotheekakte laat u opstellen bij een notaris. Hierin wordt beschreven dat uw huis als onderpand dient voor de hypothecaire geldlening. Notariskantoor Wille staat voor u klaar als u een hypotheekakte wilt laten opstellen.

Officieel registreren
Een hypotheekakte die u laat opstellen moet net zoals de leveringsakte worden ondertekend bij een notaris. De leveringsakte komt voort uit de koopakte en is de notariële vastlegging waarin de eigendomsoverdracht van de woning wordt geregeld. De hypotheekakte wordt ondertekend door iemand namens de bank, door u en de notaris, de leveringsakte door de verkoper en de koper en de notaris. Na de ondertekening worden beide aktes opgenomen in de officiële registers. Een afschrift van de leveringsakte komt in de openbare registers van het kadaster te staan. De hypotheekakte die u laat opstellen wordt ook opgenomen in de openbare registers van het kadaster.

Offerte laten maken
Voordat u uw hypotheekakte laat opstellen, wilt u waarschijnlijk weten wat de kosten zijn. Wij snappen dat. Voor een hypotheekakte kunt u de kosten opvragen met behulp van dit formulier. Ook voor een leveringsakte kunt u de kosten via hetzelfde formulier eenvoudig opvragen.

Contact

Notariskantoor Wille
Deventerstraat 26
7311 LW Apeldoorn

Postbus 10021
7301 GA Apeldoorn

Tel.: 055 - 521 52 97
Fax: 055 - 522 14 69
E-mail: info@notariskantoorwille.nl

Er is parkeergelegenheid naast het
kantoor voor u als cliënt.

Contactformulier

Neem nu contact met ons op,
wij zullen uw aanvraag zo snel mogelijk in behandeling nemen.

Naam *:

Telefoonnummer *:

E-mailadres *:

Ik wil een offerte/kostenopgave over *
 

Aanvullende informatie: